Hanka Deutschmannova

Plenér Loket 2017 – „stíny, odrazy, zrcadlení“

2. 08. 2017 19:10:55
... pro všechny tvůrčí milovníky druhých plánů, aneb objekty ve stínu nebo odrazu vypadají často jinak, než jak se na první pohled jeví ...

Letos se, už po jednadvacáté, sejdeme skutečně i virtuálně nad společným tématem, kterým je fotografování i malování stínů, odrazů a zrcadlení jakýchkoliv objektů, postav a předmětů.

V sobotu 12. srpna se od 10.00 hodin sejdeme na celý den v městečku Lokti nad Ohří, který dal našemu plenéru jméno. Na úvod si dáme dobrou kávu a koláč, prohlédneme si v Galerii Cafe právě probíhající výstavu Ivana Mládka, probereme své nápady, představy a možnosti.
Program uzpůsobíme podle počasí a zaměření účastníků, protože někteří už dobře znají prostředí a někteří budou v Loti poprvé. Chtěli bychom se projít po hradbách a hlavně kolem řeky, která skýtá neuvěřitelné množství zajímavých pohledů na Loket a samozřejmě i vodních odrazů. Malíři si mohou postavit stojan v amfiteátru pod hradem.

Až do konce října můžete individuálně tvořit a postupně zasílat vytvořené snímky elektronicky organizátorovi. Fotografie mohou zachycovat cokoliv, s podmínkou, že by měly odrážet společné téma. Pořadatel sestaví v průběhu listopadu fotoprezentaci pro web, blog a sociální sítě, vybere nejzajímavější záběry a připraví, spolu s informací o každém účastníkovi, výstavu. Tvůrci, kteří budou chtít vystavit originál obrazu se mohou domluvit na způsobu adjustáže.
Od 1.12. do 31.12 2017 pak proběhne ve foyer krajského úřadu Karlovarského kraje výstava z výsledků plenéru.

Účastnit se může kdokoliv, kdo má chuť, čas a líbí se mu kouzla světelných dopadů, která můžeme vidět a těšit se jimi všude kolem nás. Je krásné, když má někdo dar přenést tyto vjemy skrz své vidění a dostupnou techniku dále a zprostředkovat dalším prožitek, který by jinak minuli

Na setkání s vámi, ať už skutečné nebo virtuální se těší
Štěpánka Bergerová & Karlovarská oblast Unie výtvarných umělců

Svou účast na jakékoliv části plenéru prosím hlaste na tento kontakt:
e-mail: stepanka.bergerova@seznam.cz, tel: 602 576 963

Aktuality sledujte na našem Facebooku. Účast je bezplatná bez omezení.

Autor: Hanka Deutschmannova | karma: 6.37 | přečteno: 84 ×
Poslední články autora